CIVIX, het burgerplatform voor de verkiezingen van 2019


Het CIVIX-team ontwikkelt momenteel een platform dat burgers in staat zal stellen om met volledige kennis van zaken te stemmen bij de komende verkiezingen in mei 2019. De drie belangrijkste functionaliteiten van het platform :

 • Vergelijking van politieke agenda's : We zullen samenvattingen van de politieke programma's van de partijen per thema presenteren. Deze worden uitgevoerd door de politieke partijen zelf en via een tussenplatform (beta.civix.be).
 • Interactie met politieke partijen : Een vraag- en antwoordsysteem zal burgers in staat stellen om politieke partijen te ondervragen over hun respectievelijke programma's en zo een eerste dialoog tussen de politieke klasse en burgers tot stand te brengen.
 • Educatieve hulpmiddelen : Educatieve factsheets geproduceerd in samenwerking met Inforjeunes, een politieke woordenlijst in samenwerking met CRISP, verklarende video's, informatiebladen en de WeCitizens electoral GPS (partnerschap).

 • Het CIVIX-team

  Over CIVIX

  CIVIX (vzw) is een burger, student en volledig vrijwillig initiatief dat tot doel heeft het stemmen volgens de "traditie" en de onthouding van stemmen onder jonge Belgische burgers tegen te gaan. CIVIX, dat iets minder dan een jaar geleden werd opgericht, telt nu maar liefst 27 vrijwilligersstudenten van verschillende faculteiten en universiteiten.
  Onze belangrijkste doelstelling is het versterken van de participatie en interesse van jonge Belgische burgers in de politiek.

  CIVIX asbl
  E-mail : info@civix.be
  Website : www.civix.be
  Met de steun van